2013. aug. 17.

A megbocsájthatatlan


Az egyetlen momentum, amit nem szeretek a DS9-ban, Jadzia halála. Az egyetlen főszereplő a Star Trek történetében, aki meghal. Hirtelen, előzmények nélkül. Dukat egyszerűen csak jön és megöli. Ezt soha nem fogom megbocsájtani a Star Trek íróknak. Persze, felfogom, hogy a Jadziát játszó színésznő, Terry Farrell más munkát kapott a sorozat forgatása idején, és valahogy meg kellett oldani a helyzetet. Mégis... Amikor az ember megkedvel valakit, és az hirtelen eltűnik, az bizony fájdalmas.

Jadzia trill, így a Dax szimbionta révén tovább él Ezriben, csak hát ég és föld a két lány. Jadzia magabiztos, tüneményesen ötvözi a maga fiatalságát és kíváncsiságát a több, mint háromszáz éves Dax szimbionta tapasztalataival, tudásával és bölcsességével.

Megbízható segítőtársa és jóbarátja Ben Siskonak. Ben beleroppan a régi barát elvesztésébe, hosszú időre el is hagyja az állomást; még a baseball labdáját is magával viszi jelezvén, hogy talán nem tér vissza.

Worf... azt hiszem, ezt nem kell különösebben ismertetni. Jadzia férje, és látszólag igazi klingon módjára viseli a veszteségét, ám azért nem lennék a bőrében. Ahogy nem lennék a bőrében a többieknek sem: Bashirnek és Quarknak, akiket reménytelen szerelem fűzött Jadziához; Kirának, aki a legjobb barátnője volt az állomáson és a többieknek sem, akik egy őszinte barátot és tapasztalt kollégát veszítettek el.

Mi pedig egy főszereplőt, Jadzia Daxot.

6 megjegyzés:

  1. Jaj, Jadziát neee!! o.0 kifejezetten megszerettem a karakterét. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reklamálás Terry-nél, ő nem tudott várni még egy évet az új melóval :-) Az utódja is aranyos, majd meglátod :-)

      Törlés
    2. De az nem ugyan olyan. :( Lesz egy-két keresetlen szavam Dukathoz. :D

      Törlés
    3. Megértelek, én is már évek óta osztom őkelmét :-D

      Törlés
    4. Van egy érzésem, hogy már nincs akkor sok neki hátra. :( Pedig ő az egyik kedvencem. (A trilleket sem nagyon szerettem azelőtt :D ) Dukat meg... Hogy is fejezte ki magát Hofi Géza? :D :D :D (nem illik ilyesmit leírni kommentben :D )

      Kis OFF, bocsi: Zamárdin találtam egy dugóhúzót, amire az volt írva, hogy Dukát, és persze mi más jutott volna eszembe róla... :D Ezen röhögtem 3 napig, valahányszor megláttam azt a fránya bornyitót :D

      Törlés
    5. Nem is nagyon ismertük a trilleket, hogyan is szerethetted volna őket? Mutatóba láttunk egyet-egyet a DS9 előtt.
      Nézd a jó oldalát: Jadzia halálával minden színész olyan oldalát mutathatja be a tehetségének - hiszen gyászolják, ki így, ki úgy -, amit addig még soha.

      Tényleg! Magyarul meg egy régi pénz neve a Dukát! Jellemzően ez eszembe sem jutott, mert Dukat nekem a Gult jelenti :-D

      Törlés